Kaip gaminama žuvienė?

Kaip gaminama žuvienė?

Žuvienė yra tradicinė Lietuvos patiekalas, pasižymintis skaniu skoniu ir paprastais ingredientais. Štai kaip galite paruošti žuvienę:

Ingredientai:

  • 1-2 kg šviežios arba šaldytos žuvies (pavyzdžiui, karpių, lydekos, ešerių ar kitos šaltinių)
  • 1-2 svogūnai
  • 2-3 morkos
  • 2 bulvės
  • 1-2 šaukštai sviesto arba augalinio aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Švieži žalumynai (petražolės, krapai)
  • Vanduo
  • Grietinėlė (pasirinktinai)

Gaminimo eiga:

  1. Nuplaukite žuvį po šaltu vandeniu ir nukirpkite ją į mažus gabalėlius.
  2. Supjaustykite svogūnus ir morkas griežinėliais arba smulkiai.
  3. Į didelį puodą įpilkite sviesto arba aliejaus, įkaitinkite ir pridėkite supjaustytus svogūnus bei morkas. Troškinkite, kol daržovės pasidengs.
  4. Pridėkite supjaustytas bulves ir tęskite troškinimą keletą minučių.
  5. Įpilkite vandens (apie 2-3 litrus) ir pridėkite žuvies gabalus.
  6. Virkite ant vidutinio ugnies, kol žuvis virs.
  7. Kai žuvis išvirs, skonis sriubos ir prireikus pagardinkite druska bei pipirais.
  8. Pabaigoje įmaišykite smulkiai pjaustytus šviežius žalumynus.
  9. Jei norite, galite pridėti grietinėlės, kad sriuba taptų švelnesnė ir turtingesnė.

Tradiciškai žuvienė patiekiamą karštą su juodosiomis duonos dėžutėmis arba kukurūzų blynais. Taip pat galite pagardinti citrina arba rūkyta paprika. Sveikinu jūsų norėdami išmėginti šį skanų Lietuvos patiekalą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *